Droge witte wijnen: Marie-Caroline Rozier
Portrait
november 22, 2016

Droge witte wijnen: Marie-Caroline Rozier

MARIE-CAROLINE ROZIER | CHÂTEAU DES ARRASwww.chateaudesarras.frAOC : Bordeaux, Bordeaux SupérieurBordeaux et Bordeaux Supérieur

Marie-Caroline, 31 jaar, en haar zus Anne-Cécile, 28 jaar, runnen samen het familiedomein Château des Arras dat zich uitstrekt over 29 ha. De eerste is verantwoordelijk voor de afdeling verkoop en communicatie, terwijl de tweede keldermeester is.

Uw druivenrassen: “Sauvignon blanc – Sémillon – Muscadelle.”

De voornaamste kenmerken van de witte Bordeaux wijnen:

“Toen onze grootvader in de jaren 50 besloot druivenstokken te planten, werd ten gunste van de wijnstokken een compleet ondergronds draineringssysteem aangelegd om voor een goede afvloeiing van regenwater te zorgen. Bovendien is onze grond van nature geschikt voor de wijnbouw met een leemlaag waarin de wortels zich goed kunnen ontwikkelen om diep in de grond hun levensenergie te kunnen putten.”

Uw teeltmethode: “Duurzame teelt sinds 2003.”

Certificering: “Certificering hoge milieuwaarde.”

“De wedergeboorte van witte wijn” Als onderdeel van haar project voor de overname van het domein wilde Anne-Cécile graag een witte wijn produceren. Dat was al 20 jaar niet meer gedaan. Haar wens was om een lichte wijn te kunnen bieden, maar wel een met karakter. Daarom koos zij voor de blend drie druivensoorten: Sauvignon Blanc, Muscadelle en Sémillon. Nadat het ideale perceel voor de witte druivenrassen was gekozen, werd in 2011 de omschakeling van 80 are uitgevoerd.

Uw jeugddroom: “Het domein meer bekendheid geven.”

Vertel ons over uw Belgische klanten? “Belgen zijn grote liefhebbers en consumenten van Bordeaux wijnen. Ze dorsten naar kennis en zijn geïnteresseerd in de geschiedenis van het domein. Bovendien komt onze grootmoeder en een deel van onze familie uit België. Het is daarom voor ons des te belangrijker om onze aanwezigheid op deze markt te ontwikkelen en te zorgen dat onze wijnen er gewaardeerd worden.”

DISCOVER MORE

De Belgische bistronomie

Video 6

Een biologische teelt: Corinne Gonet