Paaseitjes en wijn? – Zo geniet je ervan!
Food
juni 29, 2017

Paaseitjes en wijn? – Zo geniet je ervan!

 

Foto: Kristin Vald photography

Pure chocolade + …

Pure chocolade en rode wijn zijn ‘a match made in heaven’. Belangrijk bij het combineren van dit hemelse duo is de voortdurende zoektocht naar harmonie. Zowel rode wijn als chocolade kennen een rijke waaier aan aroma’s en het is belangrijk dat geen van beide de andere overheerst. Daarom adviseren wij steeds van een donker paaseitje te genieten in combinatie met een ronde en gestructureerde rode Bordeaux wijn. Onze favorieten? Aromatische, soepele, elegante en fluweelachtige wijnen zoals een Fronsac, een Saint-Emilion of een Pomerol. Een Château Carteau met een puur paaseitje? Wij zijn fan! Wil je nog een stapje verder gaan in het combineren van wijn en chocolade? Probeer dan de chocolaatjes van Brix. Deze lekkernij werd speciaal ontworpen om goed samen te gaan met wijn!

Tip: heb je te veel donkere paaseitjes dit jaar, tover ze dan om tot een authentieke zachte chocoladetaart. Dankzij de licht bittere toets van de zwarte chocolade is deze taart superlekker bij een fijne rode wijn met body!

Foto: Wandering Vine Wines

Wat met wit en melk?

Wat vind je van melkchocolade? Of witte paaseitjes? Wij zijn er dol op! Ze zijn zacht, zoet en lekker smeuïg, heerlijk gewoon. Maar vind je de perfecte Bordeaux wijn bij deze mierzoete verwennerij? Wij raden aan een zoete chocolade steeds te combineren met een droge witte wijn om het evenwicht in de mond te waarborgen. Vooral de gestructureerde en volle wijnen zoals een Graves of een Pessac-Léognan doen het erg goed bij melkchocolade. Op zoek naar een lekkere fles? Een Château Villa Bel Air uit 2013 is zeker een goed idee. Wil je bij je witte chocolade graag een originele fles ontkurken? Ga dan eens voor een Crémant rosé. De aroma’s van aardbei, aalbes en roze grapefruit zorgen voor net dat streepje frisheid dat witte chocolade kan gebruiken.

Tip: verwerk je paaseitjes in een heerlijk dessert met chocolade zoals onze Chocolade / Praliné / Noisette of onze witte chocoladeboomstam met framboos. Beide erg lekkere dessertjes en het mooie is: de wijnmatches krijg je er meteen bij.

Meer weten? Neem eens een kijkje bij onze wijnmatches, hier vind je nog meer overheerlijke chocoladedesserten met hun bijhorende wijnen. Ook op onze Facebook, Instagram en Twitter delen we regelmatig onze favoriete gerechtjes met aangepaste wijnen, volgen dus!

Foto: een authentieke zachte chocoladetaart, Chocolade / Praliné / Noisette, witte chocoladeboomstam.

DISCOVER MORE

Wijn kiezen bij je gerechten met foodblogger Roeckiesworld

Wij zijn Bordeaux: Daisy Sichel van Château Angludet

De 10de editie van het Bordeaux Fête Le Vin!