Fris en fruitig, de bordeauxwijnen blazen het aperitiefuurtje nieuw leven in!
Nieuws
juli 18, 2018

Fris en fruitig, de bordeauxwijnen blazen het aperitiefuurtje nieuw leven in!

Het aperitiefseizoen is weer in het land! Tijd voor heerlijk genieten van een wijntje uit Bordeaux! Deze frisse, fruitige wijnen lenen zich uitstekend voor feestelijke, informele momenten van gezellig samen zijn. Ontdek onze selectie aperitiefwijnen uit Bordeaux!

Hapjes op een terrasje of bij vrienden zijn voor sommigen nagenoeg onmisbaar geworden. Denk maar aan de ‘millennials’ die in co-living ruimtes wonen en gezellig keuvelen als levenskunst beschouwen. Geregeld veranderen deze ruimtes tijdens het aperitiefuurtje in een bar waar het heerlijk toeven is onder vrienden. Voeg daar een flesje droge witte, rosé of aromatische rode Bordeauxwijn en wat finger food aan toe, en klaar is kees!

De Selectie 2018: de favoriete wijnen van de Belgen

Tijdens het aperitiefuurtje, lekker thuis of buitenshuis, het diverse aanbod Bordeauxwijnen zal u opnieuw weten te verbazen. U heeft de keuze uit 70 wijnen van de Selectie 2018, samengesteld door een jury van Belgische wijn- en smaakspecialisten. Ze selecteerden een aantal Bordeauxwijnen die zich uitstekend lenen als aperitiefwijn en delen graag hun favorietjes met u. Deze elegante, evenwichtige en moderne wijnen uit Bordeaux kunnen onmiddellijk gedronken worden.

Sepideh Sedaghatnia, sommelière en juryvoorzitster van de Bordeauxselectie 2018 legt uit:

“De wijngaarden uit Bordeaux bieden kwaliteitsvolle, elegante, wijnen met een eigen persoonlijkheid die inspelen op de consumentenbehoeften van vandaag. De droge witte en rosé wijnen zijn in België steeds populairder. Er bestaan heel goede, evenwichtige droge witte Bordeauxwijnen met bijzonder frisse en fruitige aroma’s. Daarnaast valt er een uitgebreid gamma krokante en expressieve roséwijnen te ontdekken. Ieder fles is anders, iedere fles is een ontdekking.”

De wijnen van de Selectie 2018 zijn verkrijgbaar in de Belgische supermarkten of in de wijnhandel. Hun prijzen variëren van 4 tot 25 €.

Droge witte wijnen : levendige en fruitige wijnen

Toegankelijk, evenwichtig en uitermate fris. Deze zomer gaan de droge, witte Bordeauxwijnen het helemaal maken! De Sauvignon blanc, een top druivenras van de droge, witte Bordeauxwijnen ontstaan uit assemblages, zorgt voor toetsen van citroen, een ietwat zurige smaak en een aromatische frisheid die het hart van menig wijnliefhebber sneller zal doen slaan. Deze wijnen passen uitstekend bij een dipje, tapenade of groententaart.

De selectie van de jury:

Château Saint-Robert – Cuvée Poncet Deville, Graves 2016

80% Sauvignon, 20% Sémillon (Bio)

Verkrijgbaar bij Cora

Wat de jury zegt: Een feestelijke, ronde wijn met rijke smaak en frisse zuren. Licht gerookt, maar met mooie aroma’s van gerijpt fruit.

Château Sainte Marie, Entre-deux-Mers, 2016

50% Sauvignon, 40% Sémillon, 10% Muscadelle (doordachte landbouw)

Verkrijgbaar bij Caves de France

Wat de jury zegt: Een verrukkelijke, ietwat mysterieuze, bijzonder minerale en onweerstaanbare wijn met uitgesproken toetsen van citrusvruchten en een verrassende afdronk. Veelbelovend en complex.

Rosé uit Bordeaux : heerlijk fris

Verlangt u ernaar om aan de rand van het zwembad of met uw voeten in het zand te zitten? Niets verkwikkender dan de frisse, fruitige rosé wijnen uit Bordeaux en hun aroma’s van pompelmoes, aalbessen en aardbeien. De Bordeaux rosé wijnen zijn helder, lichtroze van kleur; de Bordeaux clairets ogen dan weer intens framboos roze en bevatten zoete aroma’s van cassis en rozen.

De rosé wijnen, die mooi ogen en heerlijk smaken, slaagden erin om de smaakpapillen van zelfs de meest veeleisende wijnliefhebber te veroveren. Ze worden ongetwijfeld dé ster van het aperitiefuurtje of zomerse etentjes en vormen een perfecte match met bruschetta’s, samosa’s en visbrochettes met exotische smaken. Een instant vakantiegevoel gegarandeerd!

De selectie van de jury:

Château Merlet, Bordeaux Rosé, 2017

52% Merlot, 28% Cabernet Sauvignon, 20% Cabernet franc

Verkrijgbaar bij Delhaize

Wat de jury zegt: Een bijzonder sympathieke rosé! Een eenvoudig, complexloos, maar tegelijkertijd fruitig en kruidig wijntje waar u maar niet genoeg van zult krijgen.

Château Gabaron, Bordeaux Rosé, 2017

20% Cabernet Franc 30% Cabernet Sauvignon 50% Merlot

Verkrijgbaar bij Château Bag in Box

Wat de jury zegt: Pretentieloze en vlotte wijn met een hint van aardbeien in de geur. De smaak is fris en fruitig. Een allemansvriend, sappig en ongecompliceerd.

Bovendien is zijn bag-in-box formaat super handig voor het aperitief!

Tifayne, Crémant de Bordeaux, Brut Rosé 2014

100% Merlot

Verkrijgbaar bij Het Wijnhuis“Le Cellier des 7 Sources” in Brussel of bij Allied Vintners in Antwerpen.

Wat de jury zegt: Voortreffelijke, bijzonder kwaliteitsvolle schuimwijn met toetsten van framboos en verrassende minerale impressies. Een fris en jong wijntje.

Ronde en gestructureerde rode wijnen

Rode wijnliefhebbers mogen gerust zijn: deze verleidelijke wijnen hebben hun plekje veroverd op de terrasjes en tijdens geïmproviseerde aperitiefuurtjes. Deze soepele, fruitige rode wijnen smaken heerlijk bij een groentedip. Voor ietwat pittigere hapjes is zelfs een rode, ronde en gestructureerde wijn een uitstekende keuze. Deze wijnen met intens rode kleur, uitgesproken aroma’s en ronde, smeuïge tannines combineren perfect met oosterse gerechten of tomaten met look.

De selectie van de jury:

Château La Croix Blanche, Montagne-Saint-Emilion, 2015

80% Merlot, 20% Cabernet Franc (doordachte landbouw)

Verkrijgbaar bij Match

Wat de jury zegt: Mooi robijnrood en een tikje zilt in de geur, boeiend. Maar nog spannender zijn het heerlijke fruit en de fraaie structuur. Een elegante feestwijn!

Maar er is nog veel meer te ontdekken. Klik hier voor de volledige Selectie 2018!

DISCOVER MORE

Ontmoeting met Laetitia Ouspointour

Masterclasses op eat! BRUSSELS, drink! BORDEAUX

Intussen in de wijngaarden …