Crus Bourgeois AOC aus dem Médoc

De geschiedenis van deze classificatie

De algemeen gebruikte term “cru bourgeois" dateert uit de middeleeuwen toen de burgers van de stad Bordeaux, de “bourg", de beste percelen van de streek opkochten, die vervolgens met de benaming “cru bourgeois" werden aangeduid.

 

Het begin

1932: de wijnhandelaars van Bordeaux stelden, onder het toeziend oog van de Kamer van koophandel van Bordeaux en de Kamer van landbouw van de Gironde, een lijst op van de crus bourgeois.

 

De criteria

De kwaliteit en de waarde van de rode wijnen geproduceerd in de acht appellations van het Médoc gebied: Médoc, Haut-Médoc, Listrac, Moulis, Margaux, Saint-Julien, Pauillac en Saint-Estèphe.

 

Bijzonder kenmerk

De classificatie wordt regelmatig herzien: sinds 2010 wordt jaarlijks in september de officiële selectie gepubliceerd.ssificatie, gepubliceerd op 6 september 2012, is het resultaat van een nieuwe procedure die geheel onder de autoriteit van het INAO is geplaatst, met medewerking van het ministerie van landbouw en consumptie.atieniveau zonder hiërarchie. Deze classificatie is nooit herzien.

DE SELECTIE

Jaarlijks maken 240 à 260 domeinen, waarvan de meeste familiebedrijven zijn, deel uit van de Alliance des Crus Bourgeois. Dit komt neer op meer dan 40% van de productie van de Médoc.

ONTDEK MEER

Druivenrassen

ONS TERROIR

Wijnjaren

ONS TERROIR

Bordeaux met de fiets

NIEUWS