2012 – Een wijnjaar met mooie verrassingen

Dat jaar...

Was een moeilijk jaar voor de wijnmakers. Het frisse voorjaar, de periodes met vorst in februari op de jonge wijnstokken en de droogte hebben het volume van de oogst beïnvloed. Dankzij de mooie maanden augustus en september konden de wijnstokken hun achterstand inhalen.

LES VINS ROUGES

Een dieprode kleur, duidelijk aanwezig fruit en zijdezachte, vette tannines. Je proeft de frisheid, de dichtheid en complexiteit met kruidige, fruitige en bloemige aroma's.

LES VINS BLANCS SECS

Deze wijnen worden gekenmerkt door hun zuiverheid en opmerkelijke aromatische expressie. De Sauvignons blancs richten zich op een explosie van citrusaroma's met toetsen van grapefruit en citroen, maar ook op de frisse smaak. De Sémillons zorgen voor structuur.

LES VINS BLANCS LIQUOREUX

Subtiele wijnen met een mooie aromatische zuiverheid. Ze onderscheiden zich door hun finesse die een luchtiger karakter vertoont dan de voorafgaande jaren.

LES VINS ROSÉS ET CLAIRETS

Heerlijke, kristalheldere wijnen met een mooie aromatische kracht, die naar meer smaakt. De Bordeaux Clairet is klassiek: een volle wijn met aroma's van rode vruchten en bloemen.

ONTDEK MEER

Druivenrassen

ONS TERROIR

Klassen

ons terroir

Bordeaux 2015: Mooie oogst in zicht

nieuws