3 gerechten voor een witte Graves Bordeaux wijn!
maart 30, 2019

3 gerechten voor een witte Graves Bordeaux wijn!

 Een gestructureerde witte Bordeaux wijn uit de Graves streek is heel boeiend en intens van smaak. Je kan de smaak van deze wijnen vergelijken met de smaak van gerookte zalm of hesp. Interessant, is het niet?

Maar met welke gerechten combineer je deze het best? Wij zochten het voor jou uit en bieden 3 ideale combinaties om deze volle smaak volledig tot zijn recht te laten komen. (Tip: combineer gerookte wijnen niét met een gerookte maaltijd omdat dezelfde smaak dan overheerst😉 ).

Hoe kom je aan deze typische gestructureerde smaak?

Wijnen smaken gerookt of getoast door ze op eiken vaten te bewaren. Hoe je deze wijnen herkent? Als je eik, noten of – minder voor de hand liggend – nootmuskaat, karamel of vanille ruikt, gaat het waarschijnlijk om ‘gerookte wijnen’. Leuk om weten: Amerikaanse eik zorgt voor een zoete extra, Franse eik eerder voor een kruidige touch.

Graves AOC

Wijnen uit de Graves streek zijn wijnen waarbij je de gerookte toets kan ontdekken. De smaak van de witte Graves wijnen is elegant, soepel, geurig en rijk met een rond en fris karakter. Typische aroma’s zijn gedroogde vruchten (hazelnoot), citrusvruchten en wit fruit.

Gerecht 1: Risotto en champignons 

Een witte graves kan je combineren met een risotto en champignons. Dit classy gerecht kan de volheid van de wijn goed dragen. De combinatie van rijst en kaas zorgt voor een volwaardige vegetarische maaltijd. Voeg wat frisse tuinkers toe om jouw gerecht te finaliseren.

risotto champignons graves wijn

Gerecht 2: Pasta met kip en prei van Jamie Oliver

Heb je bezoek maar weinig tijd? Dan kan je jouw vrienden deze authentieke pasta met kip en prei van Jamie Oliver voorschotelen met een gerookte witte wijn. Volle maagjes en tevreden gezichten gegarandeerd!

graves wijn pasta prei

Gerecht 3: Mexicaanse Tacos en scampi’s

Ben jij meer van het spicy type? Geen nood, jouw zuiderse temperament kan je helemaal blij maken met Mexicaanse taco’s en pikante scampi’s. Zorg voor een lemoentje voor een frisse final touch.

graves wijn taco's scampi mexicaans

Vind hier enkele witte Graves wijnen die deze diepe gestructureerde smaak hebben.

Ben je benieuwd naar meer leuke foodpairings? Bekijk zeker ons receptenboek !

DISCOVER MORE

Niet te missen: op ontdekking in Bordeaux

Wijn proeven voor beginners

Belgische keuken + Bordeaux wijnen: a match made in heaven