Wijn- en foodpairings

De feestelijke tafel van menue. & Slice of Pai

Parmentier van gekonfijte eend met rozijnen en aardperen

Parmentier van gekonfijte eend met rozijnen en aardperen

Voor 4 personen

Preparation time

30 min

Cooking time

20 min

Classic wine pairing

Een soepele combinatie van een rode wijn met fijne en zachte tannines die perfect samengaat met de zachtheid van de parmentier en die de smaak van de eend accentueert.

Original wine pairing

Een "gespierdere" combinatie om een tegenwicht te vormen met de volle smaak van dit heerlijke gerecht en om uw smaakpapillen te prikkelen.

Ingredients

4 gekonfijte eendenbouten
100 g rozijnen
1 theelepel 4-kruidenpoeder
1 knoflookteentje
1 grote ui
500 g aardperen (topinamboer)
500 g aardappelen type Bintje
10 cl lauwe volle melk
10 cl vloeibare room
80 g boter
een scheutje olijfolie
50 g Parmezaanse kaas
50 g hazelnoot- of pistachepoeder (iets meer voor een dikker korstje)

Voorbereiding

Ontbeen de eendenbouten, versnipper het vlees en snijd het vel in stukjes. Bewaar een beetje eendenvet. Laat de rozijnen weken in een kom warm water. Schil de aardappels en de aardperen en snijd ze in stukken. Kook ze apart in twee pannen kokend water met zout tot ze zacht zijn. Fruit ondertussen in een beetje eendenvet de uien, de knoflook en het eendenvlees met een theelepel 4-kruidenpoeder. Verdeel dit mengsel in een ovenschotel of in 4 ovenschaaltjes.

Giet de aardappels en aardperen af zodra ze gaar zijn, doe ze samen in een slakom en prak ze fijn met een vork of pureestamper. Voeg de boter en de lauwe melk en room toe. Eindig met een scheutje olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Verdeel de puree over het vleesmengsel. Vermeng de geraspte Parmezaanse kaas met de hazelnoot- of pistachepoeder en strooi dit mengsel over de puree voor een mooi korstje. Gratineer ongeveer 20 minuten in de oven op 180°C.

Adélaïde Potherat & Joann Pai

In de keuken geeft Adelaïde, de energieke en uiterst dynamische oprichtster van menue., een opgewekte noot aan haar verrassende recepten met originele combinaties. Wat de foto's betreft, is het Joann die met haar overheerlijke visuele stijl de gerechten van menue. in scène zet en tot hun recht laat komen.

www.sliceofpai.com