Wijn-en foodpairings

De kaasschotel

PERFECTE FONDUE

PERFECTE FONDUE

Voor 6 personen

Preparation time

30 min

Cooking time

10 min

Classic wine pairing

Om bij de rijke romigheid van de fondue te passen kies je best een verfrissende en fruitige wijn met hoge zuren zoals een klassieke Entre-Deux-Mers. Deze wijn is een typisch mengsel van Sauvignon Blanc, Semillon en Muscadelle, wat voor pittigheid, textuur en levendige citrus- en steenvruchtsmaken zorgt, een perfecte match bij deze heerlijke kaasfondue.

Original wine pairing

Een verfrissende droge witte wijn van de appellatie Graves de Vayres, met extra toetsen van specerijen en gedroogde kruiden.

Ingredients

- 400 gram Gruyere en 400 gram Vacherin Fribourgeois
- rozemarijn
- geroosterd stokbrood
- een koperen pan
- een knoflookteentje
- 30 cl droge witte wijn
- een snuifje peper

Preparation

Wrijf de knoflook over de pan en laat het steentje in de fondue (of niet, afhankelijk van je voorkeur) Snij de Gruyere in blokjes, meng ze met de witte wijn in de pan en laat al roerend opkoken.

Zet het vuur zachter, voeg de Vacherin Fribourgeois toe en roer krachtig tot de kaas gesmolten is. Zet het gas uit. De fondue mag niet koken. Voeg peper en rozemarijn toe.

Roland Barthélemy

Roland Barthélemy is meester-kaasmaker. Hij heeft zijn diensten verleend aan vijf Franse presidenten en werd in 2014 bekroond met de World Cheese Award voor zijn uitzonderlijke bijdrage tot de kaaswereld. Als President van het Internationale Gilde der Kaasmakers reist hij de wereld rond om rauwmelkse kaas en de diversiteit van het kaaserfgoed te laten erkennen.

rolandbarthelemy.com