De gouden medaille gaat naar

Al 10 jaar organiseert Vins de Bordeaux een wiknselectie door een professionele Belgische jury.

In deze video’s ontdek je de favoriete wijnen van de juryleden voor elke gelegenheid.

aflevering 1: Droge witte wijnen en roséwijnen voor bij het aperitief

Geen feest zonder hapjes ... Maar welke wijnen serveer je hierbij? Vicky Corbeels, Wine Lady of the Year 2015, en Marc Roisin stellen je onze witte wijnen en bordeaux-roséwijnen voor!
Bekijk de volledige afleveringen

thumb-ep1

aflevering1

épisode1

Geen feest zonder hapjes ... Maar welke wijnen serveer je hierbij? Vicky Corbeels, Wine Lady of the Year 2015, en Marc Roisin stellen je onze witte wijnen en bordeaux-roséwijnen voor!
thumb-ep2

aflevering2

épisode2

Aan labels en ecologische inspanningen in de wijnsector geen gebrek. Zie je bijna door de bomen het bos niet meer? Ona Rombaut van wijnbar ONA in Gent to the rescue! Ze zet de verschillende labels én haar wijnsuggesties voor ons op een rijtje.
thumb-ep3

aflevering3

épisode3

Een barbecue onder een stralende zomerzon ... Niet te versmaden, toch? En zeker niet met een frisse en fruitige bordeaux-roséwijn. Marc Roisin en Eric Boschman vertellen je er alles over! Ontdek de wijnselectie van Eric.
thumb-ep4

aflevering4

épisode4

Vandaag heeft Eric Boschman een tartaar van rundvlees klaargemaakt terwijl zijn kompaan Marc Roisin enkele heerlijke, fruitige Bordeauxwijnen heeft meegebracht. Ontdek de favoriete wijnen van Eric in alle kleuren!
thumb-ep5

aflevering5

épisode5

Marc Roisin gaat op bezoek bij Sepideh Sedaghatnia, eigenaar van DIVIN by Sepi in Antwerpen, om er een paar witte bordeauxwijnen te proeven. Het eindigt natuurlijk met een heerlijk festijn van sharing food uit de hele wereld: curry, hummus, ceviche.. Ontdek de favoriete wijnen van Sepideh in alle kleuren!
thumb-ep6

aflevering6

épisode6

Inspiratie nodig voor je feestmenu's? Vandaag komt Marc Roisin op bezoek bij Jasper Van Papeghem, sommelier bij het tweesterrenrestaurant De Jonkman in Brugge om er enkele Bordeauxwijnen met wild te proeven!
thumb-ep7

aflevering7

épisode7

Marc Roisin is terug bij Sepideh om haar favoriete flessen Sauternes van de Selectie Bordeaux te proeven!
thumb-ep8

aflevering8

épisode8

De feestdagen zijn in zicht! Tijd voor late diners met de familie of met vrienden, met een elegante en fijnbesnaarde rode bordeaux erbij, zoals bv. een Saint-Emilion. Marc Roisin en Eric Boschman tonen hoe het moet!