Wijn- en foodpairings

De lentetafel in geuren en kleuren

AARDBEIENPARFAIT MET PISTACHESAUS

AARDBEIENPARFAIT MET PISTACHESAUS

Voor 12 personen

Preparation time

5 uur

Cooking time

30 min

Classic wine pairing

Fris en licht als de lente! De Crémant blanc zorgt voor een lichte en verfrissende noot.

Original wine pairing

Aardbeien, frambozen, cranberries … aroma's waarmee een Bordeaux rosé heerlijk combineert tot een harmonieuze match.

Ingredients

Voor de parfait:
700 g aardbeien
50 g suiker
1 theelepel citroensap
800 ml kokosmelk
100 ml ahornsiroop
2 eetlepels zetmeel
1 vanillestokje

Voor de saus:
120 g pistachenootjes
3 eetlepels ahornsiroop
60 ml water
1 mespuntje matcha poeder (groene thee poeder)
1 theelepel rozenwater
2 muntblaadjes

Bereiding

Was de aardbeien en snijd ze in kleine stukjes. Doe ze in een pan met 50 g suiker en het citroensap. Breng aan de kook en laat zachtjes koken totdat de aardbeien moes worden. Pureer de ene helft van de moes tot een gladde saus en laat de andere helft helemaal afkoelen. Breng in een pan de kokosmelk, de aardbeiensaus, de ahornsiroop en het merg van het vanillestokje aan de kook. Los het zetmeel op in 4 eetlepels water en voeg toe aan het kokende mengsel. Blijf roeren tot het mengsel indikt. Doe in een kom en laat goed afkoelen.

Bekleed een kleine cakevorm (ca. 18 cm) met bakpapier. Schenk hierin het koude kokosmengsel en schep de rest van de aardbeienmoes er voorzichtig door. Zet minstens 5 uur en bij voorkeur een hele nacht in de vriezer. Voor de saus: maal de pistachenootjes fijn. Breng aan de kook met de ahornsiroop, het water, een mespuntje matcha, de muntblaadjes en het rozenwater. Verwijder de muntblaadjes en laat afkoelen. Serveer de parfait met deze saus en verse aardbeien.

DENISE SCHUSTER

De kookkunst van Denise is licht verteerbaar, kleurrijk en modern. Deze foodstyliste en fotografe creëert recepten die niet alleen heerlijk smaken, maar ook een genot zijn voor het oog. In haar blog deelt zij haar passie voor creatief koken met haar lezers.

See more