Bordeaux met de fiets: een weekendje fietsen door de wijngaarden
Nieuws
oktober 11, 2018

Bordeaux met de fiets: een weekendje fietsen door de wijngaarden

Nu dat de hitte van de zomer en de Tour De France voorbij zijn, is er geen beter moment om je ‘out of office’ aan te zetten en ‘en vacance’ te vertrekken. Hier is onze snelle gids voor een fietstocht door Bordeaux.

Met het vliegtuig, de trein of de auto – het maakt niet uit hoe je naar Bordeaux komt. Maar als je er eenmaal bent, is een fietstocht misschien wel de beste manier om van het heerlijke landschap en de prachtige wijngaarden te genieten. Dus waarop wacht je om je lycra aan te trekken en een toertje te maken op je stalen ros?

Dag één

Als je een beginnende fietser bent of zin hebt in een eenvoudige en ontspannen rit, blijf dan bij de Garonne rivier. Deze route voert je door een aantal prachtige streken van Bordeaux, met een beperkt aantal hellingen. Ook liefhebbers van architectuur komen hier aan hun trekken: de Pont Jacques Chaban-Delmas (de langste verticale hefbrug van Europa) steekt de Garonne over en is de perfecte plek om te ontspannen na een lange dag op het zadel. Om de innerlijke mens te versterken, vind je onderweg talloze lokale restaurants. Maar bij lekker eten hoort natuurlijk ook een bordeauxwijn. Wil je een wijn met een frisse, fruitige smaak die binnen je dagbudget valt, trakteer jezelf dan een fles Lise de Bordeaux (AOC Bordeaux Blanc). Perfect voor bij een Franse zonsondergang.

Dag twee

Natuurlijk zou geen enkele reis naar Bordeaux compleet zijn zonder een bezoek aan een wijngaard. Château Pape Clément ligt op ongeveer 45 minuten rijden van de Pont Jacques Chaban-Delmas. Deze wijngaard kan bogen op een overvloed aan rode en witte druiven. Op dit spectaculaire terrein staan olijfbomen van duizenden jaren oud dus zou het zonde zijn om dit links te laten liggen. Neem er zeker een kijkje! Ga op zoek naar de degustatieruimtes waar je smaakpapillen worden geprikkeld. Daarna smul je van een uitgebreide picknick op een geruit dekentje in de schaduw. Vul je koolhydraten aan en drink er een fles Kressmann Monopole (AOC Bordeaux Rood) bij. Deze gemakkelijk te drinken rode wijn smaakt uitstekend bij een rijkelijke pasta met tomatensaus.

Dag drie

Als je het authentieke Frankrijk wil beleven, fiets dan door de wijngaarden naar Château du Taillan, een van de oudste wijnhuizen van de Médoc. Het Parc De Majolan, met zijn beroemde wilde pauw, ligt op de route. En met een fles Château Merlet (AOC Bordeaux Rosé) in je tas, is het ondenkbaar om niet van de omgeving te genieten met een glas van deze verfrissende rosé in de hand. Als je van kaas en wijn houdt, dan is de wijntour van Château du Taillan (waar wijn tezamen met lokale kazen gedegusteerd kan worden) een must.

Dag vier

De laatste nacht van je reis beleef je in stijl. Een korte rit van 10 km brengt je terug naar de oevers van de Garonne, waar het Château Grattequina op je wacht. Dit charmante huis, daterend uit 1872, ligt aan de oever van de rivier. Vanuit de moderne kamers heb je een spectaculair uitzicht. Een mousserende wijn met een lichtgevende, gouden kleur en fijne bubbels – zoals een fles Les Cordeliers (AOC Crémant de Bordeaux) – is de perfecte partner in crime, waarvan je geniet in je comfortabele kamer of langs de oever van de rivier.

DISCOVER MORE

Bordeaux Fête le Vin 2018: een event dat u niet gemist mocht hebben

De kleurrijke zomerrecepten

Welkom op onze nieuwe website!