“Nous avons choisi de rester “petit”, de faire tout à deux et d’être bio.”
Portretten
juli 18, 2017

“Nous avons choisi de rester “petit”, de faire tout à deux et d’être bio.”

A la tête des vignobles Lacoste, Laure Lacoste et son millésime Les Ormes de Lagrange, Bordeaux Clairet du Château Lagrange font partie de la sélection Coups de Coeur de la rentrée ! Rencontre avec une vigneronne pleine d”énergie qui s”est engagée en faveur du développement durable.

Uw terroir: “Een soms kiezelachtige klei- en slibgrond.”

Uw teeltmethode: “Biologisch. Gemiddelde dichtheid: 5000 wijnstokken/ha. Bewerking van de grond afgewisseld met beheerste veronkruiding. Geen gebruik van herbicide. Duurzame behandelingen, beperkt tot het strikt noodzakelijke. Verwijdering van bladeren en beheersing van de rendementen.”

Hoelang zet u zich al in voor een “duurzame” methode? “Mijn vader en mijn broer hebben altijd al “duurzame” landbouw beoefend en in 2011 zijn we gestart met het proces van biologische verbouw om in 2014 de Ecocert certificering te krijgen. Onze motivatie is dat we graag goed werk leveren en dat we willen voortzetten wat onze vader ons heeft doorgegeven. We willen een domein op menselijke schaal houden (minder dan 10 ha) om onze wijnstokken zo goed mogelijk te kunnen verzorgen. We houden ze scherp in het oog om behandelingen zo veel mogelijk te beperken. We stellen de kwaliteit van de wijnen (het typische karakter van onze terroirs & AOC) boven de kwantiteit (beperkte productie).”

Uw innovaties: “We willen ons voorzien van het materieel om onze wijngaarden nog beter te beheren – de omschakeling naar bio zet ons daartoe aan. We blijven ieder jaar investeren, zowel in de wijngaard als in de wijnkelder. We verhogen de waarde van onze productie door de aankleding van de flessen en we creëren ook kleine cuvées.”

DISCOVER MORE

De 10de editie van het Bordeaux Fête Le Vin!

aflevering 1 – Bordeaux Superieur

Video 3