De koningin van de droge witte wijnen: Anna Myers
Portrait
november 22, 2016

De koningin van de droge witte wijnen: Anna Myers

ANNA MYERS | CHÂTEAU GABACHOTwww.chateau-gabachot.fr
AOC : Bordeaux Rouge, Bordeaux Supérieur, Bordeaux Rosé, Entre-Deux-Mers
Rosés de Bordeaux, Bordeaux Blancs, Entre-deux-Mers, Crémant de Bordeaux

“Wijn is een uitwisseling, die de waarden van het domein overbrengt.”

“In 1956 werd Château Gabachot eigendom van de familie Fernandez. Na vele jaren onderzoek, selectie van druivenrassen en noeste arbeid wist eigenaar Roger Fernandez het domein op te werken tot een uitstekend kwaliteitsniveau en in 1973 konden de eerste flessen worden verkocht. De directe verkoop aan de consument is kenmerkend voor het domein.

Deze knowhow is overgenomen door zijn kleinzoon, mijn echtgenoot Jean Fernandez, met dezelfde eerbied voor tradities en goed werk en met het streven de consument een kwaliteitswijn te bieden. Trouw aan deze ethiek zet Château Gabachot, nog altijd vanuit een streven naar uitmuntendheid, zijn inspanningen op kwaliteitsgebied voort, om zoveel mogelijk klanten met regelmaat tevreden te kunnen stellen.”

Uw druivenrassen: “Sauvignon blanc, Muscadelle, Sémillon.”

Uw witte wijn: “Een fijne, elegante wijn, die bovenal trouw is aan zijn terroir. Vóór de oogst controleren we regelmatig de rijpheid. Ons werk richt zich meer op selectieve verwijdering van bladeren dan direct op de vrucht. De wijn wordt op kubieke betonnen fusten gerijpt. Om de 24 uur roeren we de dode gistcellen in de wijn (bâtonnage). Dit maakt de wijn voller en geeft hem structuur, smaak en veel aroma”s. We kunnen ons dit permitteren omdat we maar een beperkt aantal flessen produceren.”

De voornaamste kenmerken van de witte bordeauxwijnen: “De witte bordeauxwijnen zijn fruitig, droog, gevarieerd en zonnig, net als onze mooie appellation!”

Uw methode: “Het evenwicht tussen moderniteit en traditie. We blijven openstaan voor de wereld en voor wat elders gedaan wordt, om te ontdekken wat de nieuwe trends zijn, de huidige gewoontes van kopen – steeds sneller, op internet.. – en consumeren, evenals de nieuwe technologieën niet alleen op het gebied van de wijnproductie, maar ook op dat van de communicatie en de verkoop.”

Vertel ons over uw Belgische klanten? “De Belgische markt is heel belangrijk voor ons. We hebben al tientallen jaren particuliere klanten die onze wijn waarderen, maar die onze wijnen nu ook dichter bij huis willen vinden. We willen deze trouwe klanten graag blijven leveren via professionele wijnhandelaars in België en eveneens jongere consumenten aantrekken en bij hun waardering kweken voor onze wijnen: kwaliteitswijnen tegen betaalbare prijzen.”  

DISCOVER MORE

Voor elke beslommering een bordeauxwijn

Gezond en Lekker dineren: Julie van ‘Why not Monday’ geeft tips!

4 tips om je te verwarmen met een Bordeauxwijn bij het haardvuur deze winter